Standplads: C-11

overskrift

Dette mørke bryg er en stærk udfordrer til favoritterne i Limfjordsserien. Den er kompleks og unik i både smag og udseende. De mørke malte giver den fyldighed og stilmæssigt ligger den i stilarten Cascadian Dark Ale. En stilart der også går under navnet Black IPA. Som navnet hentyder til, er det friskheden fra humlen der bidrager til både smag og aroma. Humlerne Chinook, Amarillo og Mosaic er amerikanske og giver et indtryk af frugt og bær, som man normalt forbinder med en traditionel IPA.

I glasset vil Limfjords Baltic IPA være næsten sort og skummet lækkert nøddebrunt. Det skyldes de nøje udvalgte mørke malttyper, der leder tankerne i retning af Stout og Porter. Med det i betragtning overrasker Limfjords Baltic IPA alligevel med hvor let-drikkelig den er. Nyd den til eksempelvis burger og kraftige oste.

Kort sagt så giver den noget fra begge verdener. Det aromatiske fra en IPA, mod den mørke farve og noter man kender fra Stouts og Portere. I sin bitterhed ligner Limfjords Baltic IPA en traditionel amerikansk IPA, ca. 55 IBU.

Black IPA: En sort IPA der kombinerer mørke malte med kraftig humling. Som i den almindelige IPA skal der være et markant præg af amerikanske og/eller mere moderne humletyper. Bliver de mørke malte dominerende er der nærmere tale om en moderne porter/stout eller imperial stout. Findes både i styrke svarende til almindelig og imperial IPA.

Information

Stilart: IPA (India Pale Ale) - Black IPA

Alkohol: 6.5%

Udstiller

Thisted Bryghus

overskrift

Udskænket på

overskrift