Standplads: C-16
Limfjordsporter Lakrids er en såkaldt “Baltic Porter”, dvs. en undergæret stærk porter på 7,9% alkohol. Lige siden Peter Klemensen erklærede den originale Limfjordsporter for færdigudviklet i 1989, har denne ikoniske porter været kendetegnet af, udover ristede og røgede smagsnuancer fra malten, også at have en dejlig smag af engelsk lakrids.
Til Nordic Brew Festival i 2014, hvor Limfjordsporteren kunne fejre 25 års jubilæum, udviklede den tidligere og den nuværende brygmester en festivaludgave af Limfjordsporter med ca. 20 gange så højt lakridsindhold som den originale. I 2015 kom den så i en udgave tappet på flaske kaldet Limfjordsporter Lakrids, hvor indholdet af lakrids er justeret ned til 16,66 gange det oprindelige indhold fra Limfjordsporteren.
Indholdet af lakrids i denne kulsorte porter er så højt, at vi på etiketten må advare mod indtagelse af mere end 2-3 flasker på en gang.
Porter: I håndbrygsammenhæng er forskellen på stout og porter, at stouten er præget af ristet byg og hårdt ristet karakter, mens porteren er rundere og blødere. I kommerciel sammenhæng bruges navnene stout og porter oftest i flæng.