Standplads: D-11, D-15

overskrift

Valdemar Sejr (1170-1241) var konge af Danmark fra 1202 frem til sin død. Valdemar Sejr erobrede store områder ved Østersøen, såsom Pommern og Estland. Især den sidste erobring fik stor betydning, da det ifølge sagnet var her, at Dannebrog faldt ned fra himlen.

Vi har valgt at dedikere en øl til Valdemar Sejr, og vi synes selv, at den er en sand sejrherre værdig. Det er en mørk og sød øl, som det øl man drak i datidens Danmark, hvor den malt man brugte, blev tørret over et bål. Dette gav øllen en karamelliseret og brændt smag sammen med aroma og smag af kaffe, lakrids og røg. Vi har derfor valgt at bruge lidt røgmalt samt at tilsætte hasselnød til øllen. Hasselnød er en nød, der ofte blev brugt i både øl og madlavningen den gang Valdemar Sejr levede. Valdemar Sejr Bryg dufter sødt og dejligt af hasselnød og røg. Smagen er sød og rund – med et strejf af nougat.

Valdemar Sejr Bryg er en af flere øl udviklet i et samarbejde mellem Ørbæk Bryggeri og Nyborg Slot.

Engelsk brown ale: Stilarten dækker den nordengelske brown ale type, der er lysere og mindre sød end den historiske sydengelske type.

Information

Stilart: Mørk ale - Engelsk brown ale

Alkohol: 0%

Udstiller

Ørbæk Bryggeri

overskrift

Udskænket på

overskrift