
Standplads: C-17
Flamsk rødbrun ale
Rodenbach Grand Cru er en klassiker i stilen “flamsk rødbrun”. De egefadslagrede øl har en syrlig smag og vinøs karakter. Grand Cru-versionen er en blanding bestående af 1/3 ungt øl og 2/3 vellagret øl (mindst 2 år). Overvægten af den lagrede øl giver mere dybde, kompleksitet og smag fra de store egefade. En stor øl i denne type af øl, som enhver ølkender bør give et forsøg.
Belgisk kvalitet siden 1821
Rodenbach-familien etablerede bryggeriet i 1821 i den vestflamske by Roeselare. Øllen skylder den enestående kvalitet og mesterlige karakter til egetræsfadene, hvor den modnes. Rodenbach er den arketypiske, flamske, rødbrune ale fra Vestflandern.
Flamsk rød: En kompleks, lagret syrlig øl, oprindeligt ofte lagret på træfade. Typen sælges både i ren lagret og dermed meget syrlig udgave, og i en udgave hvor det syrlige øl er blandet med en sødere frisk øl. Den komplekse syrlighed er svær at beskrive og derfor anbefales det først og fremmest at smage de klassiske eksempler. Flamsk rød er mere syrlig med en vis eddikekarakter, mens flamsk brun er mere sød og karamelagtig.