Standplads: B-10

overskrift

Bryggeriets vision, håb og drivkraft

Blandt byg og bakkedrag, ligger Kolding Gårdbryggeri. Mød et af Danmark mindste og idyllisk beliggende bryggerier, hvor målet er at lave dansk øl af høj kvalitet på lokale råvarer. På gården har vi stor erfaring med dyrkning af maltbyg, og de naturskønne omgivelser og Jyllands historie er inspirationen til de bryg som I kan smage hos Gårdbryggeriet.

Selvforsyning

Vores store drivkraft i bryggeriet er at hylde den stolte øl tradition der førhen var i landsbyerne, hvor hver en gård bryggede sit eget øl med brug af de råvarer, som gården selv producerer.  Således har vi egentlig gen-etableret Gårdbryggeriet 🙂

På gården producerer vi selv økologisk pilsnermalt, som vi benytter i vores bryg. Derudover har vi vores egen vandbrønd, så vi har helt styr på vandkvaliteten i vores øl. Vi har også egne humle ranker (blandt andet centennial og Sabro), og vi vil i 2023 plante endnu flere.

Socialt

Vores allerstørste drøm er etablere et socialt fællesskab. Et sted hvor folk har lyst til at komme bare for at være. Et sted man kan føle sig som en del af gården, bryggeriet og dykke ned i historien som har skabt dem vi er idag.

Natur

På Sandholm, gården som huser bryggeriet, findes der allerede fredet eng, overdrev og skov. Bryggeriet vil gerne bidrage til at kunne etablere endnu flere områder med biodiversitet.

Bæredygtighed 

Vores mål er CO2 neutralitet i 2023. Vi køber allerede grøn strøm, men vi har en drøm om at udvide og etablere solceller på taget. Derudover har vi fokus på genanvendelige materialer, hvor størstedelen af vores nuværende udstyr er secondhand, ligesom vi fortrinsvist bruger lokale råvarer, hvor det er muligt.

Henter standplan... Brug fingrerne til at zoome og flytte standplanen.
(Klik her for at lukke dette tooltip)