– Som bryggere bliver vi nødt til at tænke på andet end vand, gær, byg og humle. Vi bliver nødt til at tænke på naturen og klimaet. Kun, hvis vi kan kombinere vores stræben efter at brygge god øl med et ægte ønske om at passe på naturen og klimaet, bliver vi ved med at være relevante for danskerne, sagde Flemming Besenbacher i sin åbningstale.
Ølfestival er Danmarks største og originale festival for øl og byder på over 1.100 danske og internationale øl. Det forventes, at over 12.000 gæster besøger festivalen i løbet af tre dage i Lokomotivværkstedet i København.
– Vi har styr på vores emballager, men hvorfor ikke gå endnu længere end det? Hvorfor ikke for alvor sætte bæredygtige øl på dagsordenen? Jeg tror, at forbrugerne fremover gerne vil vide, hvor stor eller lille Co2-udledning, der kommer fra brygget, hvor mange liter vand, vi har brugt i processen, og hvordan vi tænker den cirkulære økonomi ind i vores værdikæde, forklarede han.
Det danske returpantsystem fungerer. De danske kunder sender 90 procent af alle pantflasker retur og er dermed med til at redde naturen for flasker og dåser. Flemming Besenbacher mener, vi kan gøre det endnu bedre.
– Vi er i øjeblikket midt i en valgkamp, hvor klimaet står øverst på danskerne dagsorden. Flere og flere danske virksomheder arbejder med at integrere verdensmålene i den måde, hvorpå de producerer og interagerer med naturen. Også i ølbranchen bliver vi alle nødt til at omstille os, understregede Flemming Besenbacher.
Han forestiller sig, at Danske Ølentusiaster i fremtiden kan kåre den mest bæredygtige øl eller bryggeri. På linje med foreningen andre priser, der uddeles til bryggeribranchen.