Opgaver på Ølfestivalen

Generelt om opgaver som frivillig

Du vil som frivillig som hovedregel komme til at arbejde i det område som du har valgt i CrewPlan, dog kan der opstå situationer hvor det kan være nødvendigt at hjælpe til i et andet område.
Det kan også være at du vil blive en del af den flok som skal hjælpe med at tømme hallen, dels ved sessionsskifte dels ved lukketid. Det er en stille og rolig opgave hvor vi stille og roligt fortæller gæsterne, at det er tid til at gå hjem og viser dem mod udgangen. Der bliver giver en kort instruktion inden vi går i gang med at tømme hallen.

Opstilling (torsdag)

Indgangen og venteområdet i forbindelse med indgangen, garderober etc. stilles op i løbet af torsdagen dels af os selv dels af vores stand leverandør. Udstillerne opstiller selv deres stand. Torsdag er der brug for hjælp til alt forefaldende arbejde: opstilling af etablering af fællesområdet til de frivillige, etablering af butik, hele indgangsområdet og garderobe, opsætning af skilte, klargøring af lager m.m. Udstillerne ankommer fra torsdag middag og de har også ofte brug for at vi hjælper dem med at komme på plads. Selv om du melder dig til en specifik opgave, kan det være du også kommer til at hjælpe til i andre områder.

Gulvet

På gulvet er man ansvarlig for at holde festivalens område rent og pænt. I praksis betyder det at feje knuste glas op og moppe op efter spildt øl. Desuden skal der sættes nye flasker på vandkølerne. Her er en chance for at opleve festivalen på tæt hold. Gulvet sørger også for at sortere og pakke returpant, så det kan sælges til Dansk Retursystem samt hjælpe udstillerne med at sortere deres affald, så det bortskaffes på bedst mulig måde.

Butikken, herunder poletsalg

I butikken sælges der poletter og reklameartikler for foreningen.

Medlemsservice

Hjælper foreningens medlemmer med adresseændring o.l. Og ikke mindst salg af nye medlemskaber gennem oplysning og andet salgsarbejde. Samt udlevering af medlemspoletter til medlemmer af Danske Ølentusiaster. Arbejdet foregår i tæt samarbejde med foreningens sekretariat og Landsbestyrelsen.

Garderobe

Står for at modtage og udlevere jakker og tasker.

 

Udstillerlager

Styrer lageret for udstillerne og leverer når de har brug for det. Folk på lageret har den tætte kontakt med udstillerne. Lageret udleverer også frivilliggaven til de frivillige.

Indgangen

Står ved indgangen til festivalen og tager imod gæsterne. Hjælper til med at informere gæster, der venter i venteområdet. Alle gæster får et festivalglas og har mulighed for at tage en festivalguide. Indgangen er de eneste der kan prale af at møde alle gæster.
Hjælper til som flyvere hvis der ikke er behov for dem i Indgangen.

Frivillige

Hjælpe med at modtage det næste hold frivillige og udlevere optjente poletter, samt forefaldende opgaver i fællesområdet for frivillige.

Flyver

Betegnelsen flyver dækker over personer der kan bliver sendt ud til alle opgaver. Presset er forskelligt på de forskellige opgaver der skal løses, så vi har brug for nogle der hurtigt kan tage en ny opgave. Dette område er et godt sted at starte hvis det er første gang du skal være frivillig og er i tvivl om hvilket område du kunne tænke dig at arbejde i.

Økonomi

Der hjælpes til med alt der hører under økonomiafdelingen. Bl.a. skal der tælles poletter og sørges for at alle vores salgssteder kører smertefrit under hele Ølfestivalen. På sidste vagt hver dag er der brug for 2 personer, der kan blive 1 time længere end den normale vagt.

Nedtagning (Søndag 10.00 – 15.00)

Meget varieret forefaldende arbejde i forbindelse med nedtagning af festival – dog ikke stande som vores stand leverandør står for at afmontere. Det er derfor primært nedpakning af festivalbutik, administration og fællesområdet for frivillige. Dertil hjælp til udstillere og lager med at køre stand indhold ud til bilerne – og læsse dem. Selv om du melder dig til en specifik opgave, kan det være du også kommer til at hjælpe til i andre områder.

[ug_unik_standplan]