Denne side indeholder informationer til jer, som ønsker at deltage som frivillige på Ølfestivalen.

Generelt om opgaver som frivillig

Du vil som frivillig som hovedregel komme til at arbejde i det område, som du har valgt i CrewPlan –­ dog kan der opstå situationer, hvor det kan være nødvendigt at hjælpe til i et andet område.

Det kan også være, at du vil blive en del af den flok, som skal hjælpe med at tømme hallen, dels ved sessions-skifte dels ved lukketid. Det er en stille og rolig opgave, hvor vi stille og roligt fortæller gæsterne, at det er tid til at gå hjem og viser dem mod udgangen. Der bliver givet en kort instruktion, inden vi går i gang med at tømme hallen.

Opstilling (onsdag og torsdag)

Stande, ankomstområde, garderober etc. stilles op i løbet af onsdagen dels af os selv dels af vores stand-leverandør. Onsdag og torsdag er der brug for hjælp til alt forefaldende arbejde: Opstilling af DØE’s bod, etablering af rummet til de frivillige, etablering af butik, ankomstområde og garderobe, opsætning af skilte, klargøring af lager m.m. Udstillerne ankommer fra torsdag formiddag, og de har også ofte brug for, at vi hjælper dem med at komme på plads. Selv om du melder dig til en specifik opgave, kan det være du også kommer til at hjælpe til i andre områder.

Gulvet

På gulvet er man ansvarlig for at holde festivalens område rent og pænt. I praksis betyder det at feje knuste glas op og moppe op efter spildt øl. Desuden skal der sættes nye flasker på vandkølerne. Her er en chance for at opleve festivalen på tæt hold. Gulvet sørger også for at sortere og pakke returpant, så det kan sælges til Dansk Retursystem samt hjælpe udstillerne med at sortere deres affald, så det bortskaffes på bedst mulig måde.

Butikken – herunder poletsalg

I butikken sælges der poletter, reklameartikler, gaveæsker o.l. for foreningen og udstillerne.

Butikslageret

I forbindelse med butikken er der et butikslager, som pakker de solgte varer og leverer dem til garderoben, hvor varerne udleveres.

Medlemsservice

Hjælper foreningens medlemmer med adresseændring o.l. Og ikke mindst salg af nye medlemskaber gennem oplysning og andet salgsarbejde. Samt udlevering af medlemspoletter til medlemmer af Danske Ølentusiaster. Arbejdet foregår i tæt samarbejde med foreningens sekretariat og Landsbestyrelsen.

Garderobe

Står for at modtage og udlevere jakker og tasker. Derudover udleveres varer købt i butikken.

Udstillerlager

Styrer lageret for udstillerne og leverer, når de har brug for det. Folk på lageret har den tætte kontakt med udstillerne. Lageret udleverer også frivilliggaven til de frivillige.

Ankomstområde

Står ved indgangen til festivalen og tager imod gæsterne. Hjælper til med at informere gæster, der venter i ankomstområdet. Alle gæster får et festivalglas og har mulighed for at tage en festivalguide. Ankomstområdet er de eneste der kan prale af at møde alle gæster.

Hjælper til som flyvere hvis der ikke er behov for dem i ankomstområdet. 

Frivillige

Hjælpe med at modtage det næste hold frivillige og udlevere optjente poletter, samt forefaldende opgaver i frivilligrummet.

Flyver

Betegnelsen flyver dækker over personer, der kan blive sendt ud til alle opgaver. Presset er forskelligt på de forskellige opgaver, der skal løses, så vi har brug for nogle, der hurtigt kan tage en ny opgave. Dette område er et godt sted at starte, hvis det er første gang du skal være frivillig og er i tvivl om, hvilket område du kunne tænke dig at arbejde i.

Økonomi

Der hjælpes til med alt, der hører under økonomiafdelingen. Bl.a. skal der tælles poletter og sørges for, at alle vores salgssteder kører smertefrit under hele Ølfestivalen. På sidste vagt hver dag er der brug for 2 personer, der kan blive 1 time længere end den normale vagt.

Nedtagning

(Søndag 10.00 – 15.00)

Meget varieret forefaldende arbejde i forbindelse med nedtagning af festival – dog ikke stande, som vores stand-leverandør står for at afmontere. Det er derfor primært nedpakning af festivalbutik, administration og frivilligområde. Dertil hjælp til udstillere og lager med at køre stand indhold ud til bilerne – og læsse dem. Selv om du melder dig til en specifik opgave, kan det være du også kommer til at hjælpe til i andre områder.