Jeg skal nok først en tur hen til Ørbæk og smage en Fynsk Forår. Fordi med foråret kommer Ølfestivalen, og så synes jeg det er passende lige at sikre sig, at Fynsk Forår smager lige så godt som den plejer.

Da jeg startede i Danske Ølentusiaster, så var IPA noget af det værste man kunne servere for mig, men sådan er det ikke mere. Så jeg skal en tur forbi Bad Seed Brewing og smage deres nye Born Under Punches, og også en Big Doink fra Gamma Brewing Company bliver det nok også til.

Så har jeg gennem tiden smagt nogle få røgøl, og det vil jeg gerne prøve igen, så jeg smutter nok forbi Thyras Bryg og smager Leichtgeräuchert.

En favorit øltype hos mig er Bock og specielt DoppelBock, så jeg må en tur forbi Gurre Bryghus og smage en Absalon og en tur til Hancock for en Saaz Brew.

Så må jeg også lige have en Berliner Weisse Æble & Vanilje fra Det Lille Brygeri – den har et eller andet, som jeg bare synes er en skøn blanding, når man først får det hvinende sure Granny Smith æble og bagefter en ordentligt gang vanilje. Og når jeg nu er i det syrlige, så tænker jeg også en Blåbær Milk Shake fra Musicon.

Men ingen ølfestival uden en hvedeøl, så jeg skal til Køge HåndbryggerLaug og smage deres nye Polly Darton.

Og når man, som jeg og rigtigt mange andre, der hjælper på Ølfestivalen, er på benene hele dagen 2-3 dage i streg og i mange timer, så glæder jeg mig over de alkoholfrie øl, der er på Ølfestivalen, så jeg skal i hvert fald forbi Thisted Bryghus for at smage enten deres Alkoholfri Classic, Hvede eller IPA. Hos Håndbryggerne kunne jeg smage Hønseriet alkoholfrie øl og en Juicebox fra Ugly Duck.

Men det jeg glæder mig allermest til, er at møde vores gæster og høre, hvad de har smagt eller skal smage.