Så er det igen tid til at tage til ølfestival i Lokomotivværkstedet med Danske Ølentusiaster. Jeg har vanen tro fundet nogle øl, som jeg mener giver en mulighed for at smage nogle forskellige øltyper fra forskellige bryggerier fra både Danmark og udlandet.
Der er tale om både sure, humlede, mørke og stærke øl. De valgte øl er baseret på min viden om de enkelte bryggerier og mine præferencer. Med over 1.000 forskellige øl, så er det svært at vælge bare 15. Men jeg håber, at I synes, at udvalget er spændende. Og jeg modtager meget gerne feedback på listen.
Da jeg i år skal stå på Humledriks stand, har jeg ikke valgt nogle øl fra Humledriks fine sortiment. Jeg er at træffe på Humledriks stand B-08, torsdag kl. 18-21 og fredag kl. 15-18 og 21-23.30. Der er jeg altid klar til en snak om øl.
Lørdag d. 2. juni kl. 12 er jeg klar til at tage en rundtur på festivalen, hvor vi vil gå efter nedenstående liste.
Rigtig god Ølfestival!

Claus Jacob Wordenskjold
Wordenskjolds Ølklub

1. Codename Skovdal (Lys ale på 5%)

Vi starter hos det lille bryggeri SpyBrew i Avedøre. Jens Lynge Larsen har til årets festival valgt at lave nogle samarbejdsbryg med nogle af de erfarne kræfter i branchen, herunder Christian Skovdal Andersen fra Beer Here og Penyllan Brewery. De har sammen brygget en lys ale. Den glæder jeg mig til at smage.

Spybrew, stand C-06

2. Wit Elephant (Wit på 5,5%)

Frederik Hoppe har med Hoppe.beer specialiseret sig i belgiske øltyper. En af de lettere af slagsen er den belgiske hvedeølstype Wit, som ofte har lidt appelsinskal og koriander. En god øl til at slukke tørsten.

Hoppe.beer, stand B-16

3. Rodenbach Alexander (Red-Brown på 5,6%)

Jeg er ikke så meget til sure øl, men en af dem, som jeg synes er en fornøjelse at drikke, er Rodenbachs Alexander. Det er Beer Enthusiast, der har den med på festivalen. Det er en blandet øl bestående af en to år gammel øl blandet med en ny øl og sure kirsebær.
Beer Enthusiast Denmark, stand C-08

4. Raspvery (Fruit sour på 5.5%)

Søren Parker Wagner har stor succes med bryggeriet Dry & Bitter. Ikke mindst i udlandet, hvor Sørens øl har vundet stor anerkendelse. En af de øl, jeg glæder mig mest til at smage på festivalen, er denne hindbærøl, som har en helt fantastisk farve.
Dry & Bitter Brewing Company, stand C-18

5. LERVIG Tasty Juice (IPA på 6%)

En af de friskeste IPAer jeg har smagt de senere år er fra Norge. Den har OnePint med i år.
One Pint – Beer with passion, stand D-10

6. Festival Surprise 2018 (Humlet Ale på 8,3%)

Det Lille Bryggeri har i flere år været et af de bryggerier med det største antal øl på festivalen. I år er ingen undtagelse med 45 tilmeldte øl. Der er flere spændende nyheder. Da René Hansen er en af de bedre i Danmark til at brygge humlede øl, så jeg har valgt at gå efter Det Lille Bryggeris Festival Surprise 2018.
Det Lille Bryggeri, stand C-04

7. Bruxelles by Day (Belgisk Tripel på 8,5%)

En af de klassiske, belgiske øltyper er tripel. En lys stærk øl, som blandt andet trappistklosteret Westmalle har været med til at gøre kendt. Rene Sørensen fra Viborg Bryghus havde Bruxelles by Night med på en blindsmagning i Belgien, hvor den danske tripel vandt. Lad os se, hvad Bruxelles by day kan.
Viborg Bryghus, stand D-04

8. Brew Age Nussknacker (Barley Wine på 10%)

Brew Age er en nyt og spændende bryggeri, som har været i Danmark med en tap takeover. Fra Østrig skal vi smage en Barley Wine, en af mine favoritøltyper.
One Pint – Beer with passion, stand D-10

9. 8 WIRED BREWING Lord of Atlas (Barley Wine på 12%)

8 Wired er fra New Zealand, hvor Søren Eriksen har levet og brygget øl de seneste ti år. Det er ikke så tit, at der kommer Barley Wines fra den del af verden. Lad os se, hvad 8 Wired kan.
Kvickly Allerød, stand C-13

10. Golden Ticket Trilab with J. Wakefield Brewing & All In Brewing (Imperial Stout på 12%)

En samarbejdsbryg mellem tre bryggerier fra Sverige og J. Wakefield fra Florida, USA. Den første imperial stout af tre på listen. Vi går nu ind i den sorte del af listen. Denne er tilsat lakrids, salt og chokolade. What’s not to like!
Poppels Bryggeri, stand A-15

11. Nerdbrewing Indexoutofbounds Oak Aged Imperial Vanilla Stout (Imperial Stout på 11,6%)

Fra Malmö kommer et af de højest ratede, svenske bryggerier. Det er Hannes Gruber og Karin Carlsson, der står bag. Alle navne på deres øl har baggrund i IT-verdenen. Wordenskjolds Ølklub havde en øl fra Nerdbrewing med før bryggeriet blev officielt etableret. De er kendt for at lave fantastiske Imperial Stouts, og deres fadlagrede versioner af Indexoutofbounds er ikke undtagelser. Som regel en fantastisk oplevelse.
Kvickly Allerød, stand C-13

12. Two Face/@Birrifico Clandestino Treasure Island (Imperial Stout på 12%)

Two Face er Søgaards eksperimenterende mærke, som Peter Vad Godtberg Jensen fra YouTube-kanalen “The Master of Hoppets" er med til at udvikle. De debuterede sidste år på ølfestivalen med nogle spændende øl. I år glæder jeg mig til at smage deres samarbejdsbryg med Birrifico Clandestino fra Livorno, Italien, som er inspireret af chokoladebaren Bounty. Så forvent masser af kokos, vanille og chokoladesmag.
Søgaards Bryghus, stand A-17

13. Rinkuskiai Exclusive 15% Triple Bock (Bock på 15%)

En af de spændende ølområder. Der kommer flere og flere spændende bryggerier fra er de baltiske lande. Og en triple bock på 15% er ikke en øl man ser hver dag.

Baltic Craft Beers, stand E-06

14. Tesla In Space Quad Freeze Concentrated Black IPA (Frysekoncentreret BIPA på 36%)

Fra Fyn er Munkebo og Claus Christensen ved at genopfinde sig selv efter et udfordrende 2017. En af de mere spændende øl jeg har smagt fra Munkebo var en frysedestilleret sort IPA, som stadig havde en god humlet smag. Denne gang runder vi de 30%. Spændende.

Munkebo Brewery, stand A-07

15. Håndbrygget øl

Udover de 14 øl, så er der altid mange spændende håndbryggede øl, som ikke er tilgængelige på alle tidspunkter på Ølfestival 2018. Der er for eksempel Haandbryggernes og Herodes stand, ligesom Næstved Bryghus, der har øl, som kun er på en begrænset tid på festivalen. Derfor opfordrer jeg dig til at checke guiden på Ølfestivals hjemmeside, hvor du kan se alle de øl, som udstillerne har lagt op. Der er også events fra de enkelte stande listet under aktiviteter.
Håndbryggerne, stand A-18 og 19, Herodes stand D-18 og Næstved Bryghus, stand A-13.
Henter standplan... Brug fingrerne til at zoome og flytte standplanen.
(Klik her for at lukke dette tooltip)