Festivalen skal nytænkes

Der bliver ikke nogen Ølfestival i den hidtidige form. Tiden er moden til nytænkning af...

Danske Ølentusiasters landsbestyrelse har i tæt samarbejde med festivalledelsen valgt at aflyse Ølfestival 2021 i Lokomotivværkstedet i København. Der vil heller ikke fremover blive afholdt festival i det format, som man har kendt det fra årene i Lokomotivværkstedet.

”Vi skal have mindst 3000 gæster i hallen ad gangen for, at det kan løbe rundt,” siger festivalchef Henning Palm. ”Og så er spørgsmålet, om gæsterne har lyst til at komme i det set up. For som situationen ser ud lige nu, ville vi ikke engang kunne samle de frivillige.”

Hovedårsagen er corona-situationen, som har store konsekvenser for, hvordan man kan indrette og afholde en festival:  ”Hvad med smageglas? Og håndsprit? Hvordan kunne vi sikre afspritning? Hvad med rengøring?”

”Grunden til at vi har måtte aflyse allerede nu er, at den forudbetalte leje stiger fra 10 % til 50 % i slutningen af september. Jeg er er ked at være den festivalchef, der trækker stikket efter 20 år, men jeg mener, at det er at udvise rettidig omhu. Der er ingen at pege fingre ad, men vores rammer gør det ikke forsvarligt at afholde den.”

Mette Radza Jensen, landsnæstformand i Danske Ølentusiaster, mener også, at det er den rigtige beslutning. ”Vi tør ikke spå og stole på, at corona gør det muligt. Det kan ikke hjælpe noget at have ondt i maven fra nu og til maj. Så er det bedre at lukke ned allerede nu.”

Danske Ølentusiaster afholdt den første Ølfestival i Remisen i 2001. Siden har festivalen gang på gang vokset sig større end sine rammer, og de senere år har den været afholdt i Lokomotivværkstedet. I 2019 kunne festivalen holde jubilæum med 25 afholdte ølfestivaler. På det tidspunkt kunne man ikke vide, at det også blev den sidste – foreløbigt.

For festivalchef Henning Palm ser nemlig gode muligheder for en Ølfestival i DØE-regi i fremtiden og byder alle idéer velkommen: ”Vi skal komme stærkt tilbage og finde nye måder at holde festival på. For vi ligger ikke ned. Vi har bare taget en bevidst beslutning, som gør, at vi har set den sidste festival i det nuværende format. Og efter 20 år er det måske på tide at finde på noget nyt.”

Personer, der allerede har købt billet til den nu aflyste Ølfestival 2021, vil blive kontaktet omkring refundering af billetterne.

[ug_unik_standplan]