Frivillige ølsjæle hædres

Arbejdsgruppen bag den første, danske Ølfestival i 2001 hædres med Den danske Ølpris for det...
Niels Gustav Ingholt, Ivan Vejsgaard Nielsen og Marttin Stuart Nielsen modtager Den danske Ølpris på Ølfestival 2019. De tre var hovedmændene bag den første festival dedikeret til øllets verden i Remisen i København. 
– Ølfestival er i den grad blevet til en folkefest. Festivalen er med årene er blevet en af de helt store – og faste – københavnerbegivenheder. Ja, faktisk er det en begivenhed, der rækker langt ud over de danske grænser, siger Klaus Rehkopff, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 
Ølfestival 2019 er den 25. festival for øl under Danske Ølentusiaster. Årets festival står på skuldrene af det arbejde, der blev lagt i den første Ølfestival i 2001. Den danske Ølpris uddeles én gang om året uddele og gives til personer eller virksomheder, der har gjort en ekstraordinær indsats for udbredelse af det gode øl. 
Søndag den 28. november 1999 fik Niels Gustav Ingholt, Ivan Vejsgaard Nielsen og Marttin Stuart Nielsen en opgave; planlæg og gennemfør den allerførste ølfestival i regi af Danske Ølentusiaster. I foråret 2001 kunne de slå dørene til den første og succesfulde Ølfestival, bygget fra grunden, i den gamle Remise på Østerbro. 
– Det var en kraftpræstation ud over det sædvanlige, at det lykkedes at få den første Ølfestival på benene. Det eneste, de tre havde, inden den første festival, var en god idé, inspiration fra Belgien og en ukuelig tro på, at det umulige kunne lade sig gøre. Det kunne det, og det er den kraftpræstation, der hædres i dag, forklarer Klaus Rehkopff. 
 
Uden de tre pionere ville der sandsynligvis ikke være nogen festival i dag. Danske Ølentusiasters Ølfestival er i bund og grund Danmarks nationale Ølfestival. Årsag? Den er en fast tradition og drives af frivillige ølsjæle. Også den dag i dag.
[ug_unik_standplan]