Fyn er Danmarks ølmekka. Her kan du finde alt hvad hjertet kan begære – og mere til. Efter at det var de belgiske øl, der fik mig med på “ølvognen”, havde jeg en periode, hvor jeg kun ville drikke fynsk øl. Og mange af mine bedste øloplevelser er stadig forankret i det fynske. Heldigvis er mange af de fynske bryggerier til stede på årets Ølfestival. Og jo, vi skal da også smage øl, som ikke kommer fra Fynsland, men jeg vil alligevel give mit bud på syv fynske specialiteter, du ikke må gå glip af.
1. Fynsk Forår. Weissbeer på 4,8 procent. En helt igennem super øl, som vi desværre aldrig har fået givet den anerkendelse, den fortjener. En tørstslukker, som er en evig favorit på blandt andet musikfestivalen Tinderbox, hvor det er en af de mest sælgende specialøl. Ørbæk Bryggeri (stand A-13).
2. Theodor Schiøtz Brewing (stand C-21). I skrivende stund (18. maj) har de endnu ikke offentliggjort, hvilke øl de tager med til årets festival. Men Albanis satsning på “specialølsmarkedet” kræver under alle omstændigheder et besøg. Mon ikke vi kan være heldige at smage deres New England IPA fra Anarkist-serien? En IPA der overgår forventningerne med toner af rabarber og hyldeblomst.
3. Champagne Beer. Specialøl på 3,8 procent alkohol. Har du ikke selv prøvet at brygge øl endnu? Så er det måske en overvejelse værd, at besøge BrygSelv i Odense eller København. Bryggeriet fik Den Regionale Ølpris på Fyn i 2018 for deres evne til, på en let og tilgængelig måde, at udbrede kendskabet til håndbryg. Og øllene er bestemt i topklasse. Prøv for eksempel deres Champagne Beer, som er en let og sprudlende oplevelse. BrygSelv Odense (stand B-15)
4. Foxy Brown. Amerikans Brown Ale på 5,9 procent alkohol. Årets danske Ølnyhed i 2014. Utrolig attraktiv med en kompleks og rig duft og smag. Nem at drikke og en meget balanceret sødme og tilpas humlebitterhed. Ugly Duck Brewing (stand A-29).
5. Sort Hvede. Sweet Stout på 6,5 procent alkohol. Denne øl gjorde mig til ølentusiast! Jeg nærmede mig forsigtigt en stand tilbage i 2006, med en holdning om, at jeg ikke brød mig om hvedeøl eller stout, og blev omvendt på ét sekund. En himmelsk oplevelse. Indslev Bryggeri (stand A-29)
6. Roulv. Stout på 9 procent alkohol. En ekstrem porter med tryk på hele smagspaletten. Mørk bitter chokolade, kaffe, rosiner, tjære og masser af røgmalt. Det er bestemt ikke en øl for nybegyndere, men et supergodt bud til alle elskere af de sorte typer. Bryggeriet Frejdahl (stand A-29)
7. Chili Tripel. Lys stærk Belgisk på 9,2 procent alkohol. Årets danske Ølnyhed i 2009. Det er en fantastisk øl, jeg ofte vender tilbage til. Fyldig, rund og meget maltet – og så kommer der lige et diskret stik fra chilien. Midtfyns Bryghus (stand D-11).
Henter standplan... Brug fingrerne til at zoome og flytte standplanen.
(Klik her for at lukke dette tooltip)