Ingen fest uden Ølfestival®

ØLentusiasteNs leder er denne gang skrevet af årets festivalchef, Mette Radza jensen, som glæder sig til at kunne byde velkommen til Danske Ølentusiasters Ølfestival 2021.

Jeg har i den sidste tid talt dage. Og der er i skrivende stund mindre end 10 dage til Danske Ølentusiasters Ølfestival® 2021 starter fredag d. 22. oktober. Ventetiden har denne gang været ekstra lang. For ikke siden maj 2019 har vi kunne afholde Ølfestival pga. en lille virus, som jeg ikke gider at nævne her.

I mellemtiden er der sket meget rundt omkring i verden og ikke mindst med vores ølfestival. Vi gik fra at have en stort set klappet og klar ølfestival i foråret 2020 til at måtte aflyse. Kun få dage før statsministerens udmelding havde vi haft et møde i festivalledelsen og talt om, at problemet uden tvivl ville være løst inden vores festival i maj. Det var næsten tre måneder – hvor lang tid kunne sådan et problem vare?

Vi blev klogere og måtte til sidst opgive at holde en Ølfestival i 2020. Bedre blev det ikke, da vi i september sidste år holdt første festival-ledelsesmøde for en ølfestival i maj 2021. Vi var stadig opsat på at holde det business as usual, men vi kunne ikke se en farbar vej.

Efter mange år med den samme tankegang havde vi kørt os selv ud, hvor vi ikke kunne bunde i den nye virkelighed. Landsbestyrelsen trak derfor i samråd med festivalledelsen stikket for nationale ølfestivaler. Vi har før nævnt, at der var brug for nytænkning. Denne nytænkning kommer ikke til at ligge vores gæster til last. Nej, de nye tanker skulle komme i hvordan vi laver en Ølfestival.

KØB BILLET HER

Vi har efterhånden mange års erfaring i at lave en ølfestival – faktisk er det i år 20 år siden, vi lavede den første. Vi har derfor igennem mange år fået rutiner og gode samarbejder med udstillere, leverandører osv. Så når tiden var inde til at starte arbejdet med næste års festival, så var det “bare” at tage den store festival-bog frem og starte fra en ende af.

Nytænkningen gjorde, at vi har været nødt til at lægge bogen fra os og starte fra ny. Vi har sat spørgsmålstegn ved alt, og dermed gjort det hele lidt sværere for os selv. Men det tager heldigvis ikke glæden fra, at vi nu snart kan åbne dørene påny.

En ting ændrer sig dog ikke. Danske Ølentusiaster er i mange ikke-medlemmers øjne synonym med Ølfestivalen. Faktisk har vi et trademark på navnet, så man i Danmark kun kan kalde sig Ølfestival®, hvis det er associeret med os, og hvad vi står for. Men dengang vi lavede det trademark var det lige så meget fordi, at ordet ikke fandtes. Man kan derfor sige, at vi er den originale ølfestival.

Og at vores Ølfestival er en del af vores DNA kan bl.a. ses på økonomien, som led et knæk sidste år bl.a. pga. den manglende ølfestival. Foreningen læner sig op ad festivalen, og vi læner os op ad vores gæster. Så en billet til Ølfestival 2021 støtter lige så meget foreningens arbejde som fremtidige ølfestivaler.

Om lidt over en måned, når skummet har lagt sig, vil vi sætte os og lave en gennemgående evaluering af ølfestivalen. Hvad har vi lært af i år, og er det måden, vi kan gøre det fremover?

Men for nu vil jeg gå tilbage til at tælle dage. Udstillerne er klar, de frivillige er næsten på plads, og Lokomotivværkstedet åbner dørene torsdag, hvor vi rykker ind på alt, hvad en ølfestival skal indeholde. Vi glæder os til at se jer!

Højt skum på Ølfestival 2021

Du kan købe billet til Ølfestival 2021 her

[ug_unik_standplan]