Øldommerens klassiske rute

Hvis du vil have nogle klassiske og originale øloplevelser.

Der er jo masser af “rock’n roll” og “pop” at finde i årets øl-udvalg. Her mener jeg især de stærke imperial stouts med fadlagring og uendelige liste med tilsætninger samt mindst ligeså mange hazy IPA med tropisk frugtighed. Så dem vil jeg ikke fokusere så meget på, lige bortset fra et par enkelte, men dem bør du selv kunne finde på listen.

Hvis du i stedet gerne vil finde nogle rigtige klassiske og originale øl-oplevelser, hvor elegance og balance går i harmoni, hvor du har lyst til at smage mere end et glas og hvor du gerne vil opdage (eller genopdage) oprindelsen til de mange moderne øl, så har jeg fundet en håndfuld øl fra de mere klassiske stilarter, som jeg kan anbefale dig at nyde. Om ikke andet i pausen mellem de mange “larmende” øl.

Derudover kan jeg i den grad anbefale dig at besøge og smage på håndbrygget øl fra de mange entusiastiske hjemmebryggere. De er dygtige og det er helt unikke øl, som du ikke kan købe eller smage igen. Besøg Håndbryggerne (B-17), Køge Håndbryggerlaug (A-08), Havdrup Øl (A-04) og Herodes (D-13).

[ug_unik_standplan]