Status på Ølfestival 2020

Vi får i disse dage mange spørgsmål om Ølfestival 2020, og vi håber her at kunne give jer en...

Danske ølentusiaster i hele landet glæder sig til, at det bliver varmt i vejret og forårets mange ølfestivaler starter… Eller det ville vi gøre, hvis situationen var anderledes, for hvad er bedre end sol i øjnene og øl i glasset?

Frivillige, gæster, udstillere og leverandører glæder sig hvert år til, at vi i Danske Ølentusiaster afholder vores årlige Ølfestival – ja det er nærmest blevet første tegn på den danske ølsommer. Men på grund af situationen med corona får vi mange spørgsmål, om det er forsvarligt at fortsætte med afholdelsen af festivalen. Og svaret er, at hvis vores festival lå i næste weekend, så nej. Men der er halvanden måned til.

Når regeringen vælger ikke at spå om landets tilstand halvandet måned frem, så vil og kan vi heller ikke gøre det. Men vi vil til enhver tid følge deres anvisninger. Statsminister Mette Frederiksen åbnede mandag aften op for muligheden for en gradvis genåbning. Hvad det reelt betyder for vores festival, kan vi ikke vide, før regeringen kommer med en mere langsigtet plan. Vi må derfor afvente og håbe lige som alle andre.

Hvis vi grundet etiske antagelser vælger at aflyse allerede nu, så stiller det vores forening i en meget dårlig økonomisk situation. For selvom det aldrig har været meningen, at festivalen skulle give et stort overskud, så er vi som forening heller ikke rustet til, at den giver et stort underskud – uden at vi overhovedet har afholdt den.

Vi sætter stor pris på alle jer, der år efter år støtter op om vores ølfestival, og vi håber nu også på jeres forståelse for, at vi må følge slagets gang og krydse fingre og ølglas for, at der snart kommer en endelig afklaring på situationen.

[ug_unik_standplan]