“Jeg tror, at jeg ved, hvordan køerne har det, inden de skal på græs første gang om foråret. Eller hvordan landsholdsspillerne har det i spillertunnellen, inden de løber banen. Sådan har jeg det i disse dage inden vi igen skal til ølfestival i Lokomotivværkstedet. Ligesom sidste år er festivalen med sessioner. Hver session er på 5½ timer. Jeg kommer endnu en gang med nogle anbefalinger til, hvilke øl jeg synes, man skal smage på festivalen. Det var dejligt at høre fra bryggerierne sidste år, at flere kom forbi for at smage mine anbefalinger. I skrivende stund – søndag aften – er det ikke alle bryggerier, som har løftet sløret for, hvilke øl de medbringer. Derfor er mine anbefalinger kun baseret på de øl, der var tilgængelige. Mon ikke der kommer nogle spændende øl fra de andre bryggerier også.

Jeg skal igen stå på Det Lille Bryggeris stand, så selvom der som sædvanlig er mange nyheder med, så er de ikke med på min liste. Kom forbi Det Lille Bryggeri på stand C-06 og smag noget af Renés gode øl, så du selv kan smage, hvorfor Det Lille Bryggeri blev kåret som Årets Bryggeri 2022. Jeg står på Det Lille Bryggeris stand til den sene session fredag og til den tidlige session om lørdagen.

Jeg vil også nævne Håndbryggernes (stand B-15B) og Herodes (stand D-13) stande. Man ved ikke, hvad der er på hanerne til hver session, men det er i begge tilfælde nogle dygtige ildsjæle, der brygger noget øl, hvor man kan få nogle smagsoplevelser ud over det sædvanlige.

Jeg har siden 2015 lavet anbefalinger til Danske Ølentusiasters Ølfestival. I år er ingen undtagelse. Min liste over 10 øl skal altid kun tages som udgangspunkt. Når man går rundt på festivalen, så skal man selvfølgelig lade sig inspirere af hvad man kommer forbi. Og måske hører man andre tale om en bestemt øl.

Husk at lade dig inspirere, når du går rundt på festivalen. Det er til en ølfestival som denne, hvor man også skal prøve at udvide sine grænser. Måske du lige pludselig falder over en IPA, sour, pilsner, stout eller noget helt femte, som giver dig en oplevelse ud over det sædvanlige. Rigtig god ølfestival!”

Henter standplan... Brug fingrerne til at zoome og flytte standplanen.
(Klik her for at lukke dette tooltip)